Tävla med 

BMK Kvasten

Tävlingsinformation


Att tävla i badminton är roligt och det finns tävlingar för alla spelare, från nybörjarnivå upp till högsta elitnivå. Tävlingar arrangeras årligen både i Kalmar och i närområdet samt över hela Sverige.

Tävlingar

Inom idrotten värdesätts det att visa gott uppförande och spela schysst. BMK Kvasten delar de värderingarna och följer Svenska Badmintonförbundets uppförandekoder.


Det är upp till den enskilde spelaren att själv anmäla sig inom utsatt tid. För tävlingsschema och anmälan se Badminton Sweden.

Varje spelare är fri att anmäla sig till vilken tävling som helst, men BMK Kvasten samordnar årligen ett antal tävlingar för gemensam anmälan och transport. BMK Kvasten meddelar vilka tävlingar som samordnas på hemsidan. 


Anmälan till tävlingar publicerade på BMK Kvastens hemsida sker via mail till:

tavling@bmkkvasten.se 


Vid anmälan anges spelarens nivå. Prata med din tränare eller konsultera med kansliet om du är osäker. För alla tävlingar krävs en tävlingslicens som BMK Kvasten ordnar åt dig. 


Tävlingsnivåer

Nivå 1 = Nybörjartävling

Nivå 2 = Vanlig Klassningstävling

Nivå 3 = Öppen för alla inklusive topp-10 rankade

Nivå 4 = Ungdom elit/Internationell

Mästerskap (DM) = Öppen för alla, men det rekommenderas att man håller nivå 3


Regler

För regler, ranking och klassningssystem se Svenska Badmintonförbundets hemsida:


Avgifter

I samband med tävling betalas en tävlingsavgift. BMK Kvasten står för halva tävlingsavgiften vid Ölandsspelen, Växjö Open och Kvastenspelen. Vid Seriespel, DM, SM, spel i Smålandslaget, Svenska Cupen samt landslagsspel står BMK Kvasten för hela tävlingsavgiften (exkl. kostnader för resa och logi). För övriga tävlingar står spelaren för hela avgiften. Klubben följer vanligtvis de rekommendationer om tävlingsavgifter som publiceras på Svenska Badmintonförbundets hemsida.

Seriespel

Under säsongen kommer BMK Kvasten att delta i seriespel. Seniorerna tävlar under ledning av Åke Peterson i div 3 syd, medan ungdomarna U13-U15 återigen tar sig an Smålandsserien. Vår hemmaarena för våra egna sammandrag blir ArenaHallen i Kalmar Sportcenter.