Tävla med 

BMK Kvasten

Tävlingsinformation


Att tävla i badminton är roligt och det finns tävlingar för alla spelare, från nybörjarnivå upp till högsta elitnivå. Tävlingar arrangeras årligen både i Kalmar och i närområdet samt över hela Sverige.

Tävlingar

Inom idrotten värdesätts det att visa gott uppförande och spela schysst. BMK Kvasten delar de värderingarna och följer Svenska Badmintonförbundets uppförandekoder.


Tävlingskalender publiceras av förbundet och varje spelare är fri att anmäla sig till vilken tävling som helst. Anmälan till tävlingar görs via tavling@bmkkvasten.se 

Vid anmälan anges spelarens nivå. Prata med din tränare eller konsultera med kansliet om du är osäker. För alla tävlingar krävs en tävlingslicens som BMK Kvasten ordnar åt dig. 


Tävlingsnivåer

Nivå 1 = Nybörjartävling

Nivå 2 = Vanlig Klassningstävling

Nivå 3 = Öppen för alla inklusive topp-10 rankade

Nivå 4 = Ungdom elit/Internationell

Mästerskap (DM) = Öppen för alla, men det rekommenderas att man håller nivå 3


Regler

För regler, ranking och klassningssystem se Svenska Badmintonförbundets hemsida:


Avgifter

I samband med tävling betalas en tävlingsavgift. BMK Kvasten står för halva tävlingsavgiften vid några utvalda tävlingar, t.ex. Ölandsspelen och Kvastenspelen. Dessa utvalda tävlingar publiceras inför varje säsong.


Vid Seriespel, DM, SM, spel i Smålandslaget, Svenska Cupen samt landslagsspel står BMK Kvasten för hela tävlingsavgiften (exkl. kostnader för resa och logi).


För övriga tävlingar står spelaren för hela avgiften. Klubben följer vanligtvis de rekommendationer om tävlingsavgifter som publiceras på Svenska Badmintonförbundets hemsida.

Seriespel

Nytt för säsongen 2022-2023 är att vi har gemensamma lag med BK Fåken där Team Fåken/Kvasten 1 tävlar i div 2 Syd och Team Fåken/Kvasten 2 tävlar i div 3 Syd. Vår hemmaarena för våra egna sammandrag blir Gröndalshallen.