Historia & målbild

BMK Kvasten sedan starten

BMK Kvasten bildades 1961 i kvarteret Kvasten i centrala Kalmar. Föreningen växte snabbt efter att Kalmars nya sporthall byggts 1962. De tidiga åren hade BMK Kvasten ett tydligt tävlingsfokus.

Kvastenspelen startar 1971 och ungdomsverksamhet startar 1974. Under 1980- och 90-talet deltar BMK Kvasten i flera nationella och internationella tävlingar med topplaceringar och höga ranking positioner. Sedan 2000-talet har föreningen återigen fokuserat på ungdomsverksamhet. Lusseslaget och Kvastencupen arrangeras för ungdomar och klubbar från hela regionen. BMK Kvasten växer med många nya ungdomar som vill träna och tävla i badminton. Klubben har idag ca 120 medlemmar och vi ser återigen spelare på väg mot nationell toppnivå. Genom åren har BMK Kvasten vunnit flera medaljer. 2017/2018 tog BMK Kvasten medalj på ungdoms SM i Täby. Idag har BMK Kvasten ett lag i division 3 syd. U13-U15 spelar i Smålandsserien.

Vi blickar framåt

BMK Kvasten vill att varje spelare ska erbjudas optimala möjligheter att utifrån sina egna förutsättningar utvecklas som spelare. Alla som vill spela badminton är välkomna till BMK Kvasten. Hos BMK Kvasten finns både ledare och utbildade tränare. BMK Kvasten erbjuder gruppträning till de som är nya för sporten och till de som önskar motionera. Föreningen har även ett tävlingsfokus med individanpassad träning för elitsatsande ungdomar.